15 Ocak 2013 Salı

sosisli-peynirli milföy tarifi




28 yaşıma geldim milföy böreğinin nasıl yapıldığını daha yeni öğrendim :) eşimin çok sevmesine ve istemesine rağmen çok meşakkatli sandığım milföyden kaçtım durdum.sonra eşime kıyamayıp öğrenmeye karar verdim ve sonuçta bugüne kadar yapmadığıma pişman oldum :) inanılmaz basit. özellikle aniden gelen misafir için resmen cankurtaran.
şimdi şöleki buzluğunuzda her daim milföy hamuru ve sosisi hazır bulunduruyorsunuz,zaten o hamurlar 20 li paket halinde satılıyor. canınız börekmi çekti yada misafirmi geldi hemen buzluktan istediğiniz adette milföy hamuru çıkartıyorsunuz.sosisli isterseniz yapacağınız börek sayısı kadar sosisi ocakta biraz kızartıyorsunuz. normalde direkt fırına koyarlar ama ben biraz ocakta sosisin renginin dönmesi tarafındayım çiğ kalıyor yoksa bence. peynirli yapacaksanızda bir miktar peynir ve maydanozu karıştıyorsunuz. bu sırada milföyler buzluktan çıkmış olmalı 5 dk kadar oda sıcaklığında durup yumuşamalı yoksa yaparken çatlıyor hamurlar. hamurumuz yumuşadıktan içlerimiz hazır olduktan sonra fırın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz yoksa tepsimizi yağlıyoruz. hamurları aralarında belli bir mesafe olacak şekilde tepsiye diziyoruz. içlerine ister sosisimizi bütün olarak istersekde peynirli karışımdan koyuyoruz kare yada üçgen olarak katlayıp kenarlarını parmaklarımızla hafifçe bastırarak kapatıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dk kadar tutuyoruz. arada açıp bakın istediğiniz kadar kızardığı anda çıkarabilirsiniz. belirli bir süre kısıtlaması yok. yazı uzun oldu ama okuyunca bir kez daha ne kadar basit yapıldığını anlayacaksınız. şimdiden hepinize kolay gelsin afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder