19 Ocak 2013 Cumartesi

pilav tarifi-hem basit hem lezzetli

pilav yapmak zordur derler hatta pilavı güzel yapan her yemeği yapar derler :) bende pilavı tutturana kadar biraz uğraştım ama artık süper yapıorum :) hiç bencil değilimdir sizlerle de paylaşmak istedim tarifimi :)
tenceremize 1yemek kaşığı margarin ve 1 çay kaşığı tuz koyuyoruz yağ eriyince dilediğiniz kadar ama abartmadan :) arpa şehriye koyuyoruz şehriyeler kararana kadar bekliyoruz. bu sırada 1 su bardağı pirinci tel süzgece koyup iyice yıkıyoruz ve diğer yanda da 2,5 su bardağı su kaynatıyoruz.şehriyeler koyulaşınca pirinci üzenine ekleyip kısık ateşte 1-2 dk. kadar karıştırarak kavuruyoruz sonra üzerine kaynamış olan suyumuzu ekliyoruz şöyle bir karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte kapağını hiç açmadan 15-20 dk kadar pilav suyunu tamamen çekene kdr pişiriyoruz piştikten sonrada ocağın altını kapatıp hiç karıştırmadan kapağı kapalı halde 10 dk kdr dinlendiriyoruz pilavımızı.
videosu ise şu linkte : http://www.youtube.com/watch?v=Gfm2Fnk67KU
bu tarif 3-4 kişiliktir istediğiniz kadar oranı arttırabilirsiniz yeter ki oran 1 e  2,5 oranı olsun 2 bardak pirinç için 4,5 bardak su gibi...
afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder