8 Ocak 2013 Salı
paçanga böreği
şu resme bakarmısınız ya resmen yemeye davet ediyor kendisini değil mi :) bizzat ellerimle çok kısa sürede yaptığım bu leziz paçanganın tarifi işte tamda burada :)
3 adet yufka 1 adet domates 2 adet çarliston biber 200 gr kaşar 8 dilim pastırma.
yufkaları üçgen şeklinde kesiyorsunuz kesemem derseniz de hazır olanlarından alıyorsunuz :) domatesi küçük küçük küp şeklinde aynı şekilde çarlistonlarıda ufak ufak doğruyorsunuz. kaşarı rendeliyorsunuz.pastırmalarıda ufak ufak elinizle doğruyorsunuz. ve her bir üçgen şeklindeki yufkanın ucuna tıpkı sigara böreği sarar gibi sırasıyla biraz kaşar üzerine domates çarliston pastırma ve tekrar kaşar olmak üzere malzemelerden koyup önce kenarlarını ortaya toplayıp sonra bir güzel sarıp ucunuda suya batırıp yufkayı yapıştırıyorsunuz. kızgın yağda kızartıp afiyetle yiyorsunuz. yok ben bu yazılanları anlamadım kafam karıştı falan derseniz eğer youtube daki videolu paçanga tarifimi izleyin derim :) işte linki: http://www.youtube.com/watch?v=9rS-JtJL7Ac
afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder